pondelok 27. októbra 2014

Dva odličovače od Alverde, jeden ok druhý nie

Ku kozmetike Alverde mám dosť odmeraný postoj. V minulosti som si jej výrobky dosť často kupovala, hlavne telové oleje, sem- tam niečo na pleť, nejaký krém alebo sérum, no  skoro nikdy som daný produkt nespotrebovala do úplného konca, buď som nezaznamenala žiadne účinky, alebo mi vadila dosť silná parfumácia, aj keď ide vraj o prírodnú kozmetiku, o čom trochu pochybujem...Aby som tejto kozmetike zasa úplne nekrivdila, tak sa v jej sortimente nájdu kvalitné výrobky, ktoré mám rada a si ich kupujem (ako napr. pleťová voda TU- ktorá je stále super), no dali by sa spočítať na prstoch jednej ruky.

Medzi ne patrí aj môj obľúbený dvoj- fázový odličovač, o ktorom môžem povedať, že je jeden z tých dobrých (nie najlepších:). Odličovač obsahuje prírodné oleje. Fľaštičku treba poriadne pretrepať, aby sa jednotlivé zložky spolu zmiešali. Na blogoch som si všimla, že tento odličovač má veľa priaznivcov, ale aj odporcov. Mne vyhovuje, môj makeup bez problémov odlíči, v očiach ma neštípe, no moje oči nie sú zasa nejak citlivé a  v celku veľa toho znesú (takmer-čítajte ďalej), tak zrejme majiteľky citlivých očí tento odličovač asi nebudú mať v láske ako som sa dočítala. U mňa si poradí jednoducho aj s vodeodolnou riasenkou, či gélovou linkou. Používam ho aj na odlíčenie celej pleti, no tu mi trošku vadí ten mastný film, ktorý zanecháva, ale nejak extra to neriešim lebo potom nasleduje čistenie pleti nejakým gélom... Za 100ml balenie, ktoré stojí asi 1,99 eur, je to jeden z tých dobrých odličovačov, ktoré v našich drogériách predávajú, no ako som spomínala asi to nebude šálka kávy pre citlivé oči.

Ako som spomínala, že moje oči toho znesú v celku dosť- teda až na jeden produkt a tým sú  bavlnené odličovacie obrúsky Alverde s výťažkami z divej ruže. Tieto vlhčené obrúsky sú jedna veľká katastrofa. Nielenže pri odličovaní očí, ktoré ma potom nenormálne štípu- skoro až režú, ale aj mi strašne smrdia ako zveduté ruže a moju pleť ani moc nevyčistia, vždy musím použiť minimálne dva obrúsky a s výsledkom nie som aj tak spokojná. Inak podľa toho, čo je o nich napísané na obale, tak by mohli byť celkom fajn. Obsahujú spomínaný výťažok z ruží, olej z kôstok marhúľ, vitamín E, ale možno nesadli len mne, ak ste ich niektorá skúšali, tak dajte určite vedieť, či boli ok alebo nie? 
Kúpila som si ich prvý raz a určite aj posledný. Obrúsky sú určené vraj pre citlivú pleť, no neviem ako by reagovala na ne citlivá pleť, keďže moja toho veľa znesie a nakoniec aj tak zaplakala pri tejto odličovacej katastrofe :)


Máte skúsenosti so spomínanými produktami? 

Giveaway o vyživujúce sérum na riasy od Eveline- zapoj sa! 

11 komentárov:

  1. Ja som nikdy neprišla na chuť týmto odličovacim obrúskom, priznám sa že ich používam na očistenie topánok:D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fuuha, tak to je fakt katastrofa, človek sa rozhodne kúpiť si prírodnú kozmetiku, ktorá by pleť nemala dráždiť ako bežné drogérkové produkty a dopadne to takto :/ mne sa všeobecne značka Alverde nejak nepozdáva a tentokrát si ma ešte uistila v tom, že si ju tak skoro ani nekúpim :P:)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekto nedá na Alverde dopustiť a niekto túto kozmetiku obchádza, mám od nich pár vecí, s ktorými som spokojná, ale je ich ozaj len máličko :) A myslím si, že až taká prírodná kozmetika to určite nie je :(

      Odstrániť
  3. skúsenosť nemám. obrúsky mi vo všeobecnosti prídu ako posledná možnosť na svete pri odličovaní, neverím im, že môžu niečo dobre odlíčiť, neviem prečo.
    olej nie je nič pre mňa, moje oči začali neznášať olejové veci, vrátane mliek, dvojfázových odličovačov alebo iných emulzií. na druhý deň ráno totiž mám samý bordel v očiach, taký.. sliz alebo ako to povedať, ktorý medzi mihalnicami zaschne a stvrdne a nemôžem rozlepiť oči, kým si to nevyčistím ručne stručne aj so zopár vytrhnutými mihalnicami :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak v tom prípade pomôže asi len dobrá micelárka pre citlivú pleť a oči. Asi nie každý má rád olejové odličovače, mne je v podstate jedno čím sa odlíčim, pokým mi všetok makeup zíde bez námahy dole. A k obrúskom- voľakedy som sa odličovala detskými navlhčenými obrúskami z DMky tie boli super, preto som chcela vyskúšať obrúsky priamo určené na odličovanie- no nedopadlo to najlepšie, takže tieto už nikdy viac :)

      Odstrániť
  4. Ten 2fázový odličovač vůbec neznám, příště se na něj v DM musím podívat! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dvojfázový odličovač som mala raz a kupovala som si ho v dobrej viere, že bude taký príjemný ako dvojfázak od Avonu (bolo to už pekne dávno). Lenže mne vôbec nesadol a strašne som sa trápila, kým som ho spotrebovala (doteraz mi robí problém vyhodiť neminutý produkt). Ach, ako ma len štípal v očiach...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja som na dvojfazovy odlicovac natrafila uplne nahodou, pozicala mi ho kolegyna. Hned potom som si ho kupila, pretoze ma nadchol ako lahucko sa s nim da odlicit a vobec nestipe v ociach. Ja mam teda velmi citlive oci, ktore sa mi casto zapaluju a rezu a toto je jediny odlicovac, okrem vody, ktory mozem normalne pouzit. Pouzivam teraz aj krem na ocne okolie a tiez mam pocit, ze je k mojim ociam setrnejsi ako ine znacky. Takisto denny a nocny krem. Premyslam ale o tom, co budem pouzivat v lete, kedze v tomto dennom kreme nie je ziadna UV ochrana. V lete je to velmi prakticke a kedze mam skor mastnejsiu plet, nechcem na denny krem este nanasat nejake opalovaci mlieko. Ma niekto nejaku skusenost, pripadne informaciu o tom ci aj tieto prirodne denne kremy obsahuju nejaky druh UV ochrany?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to by aj mňa zaujímalo, či má Alverde nejaký krém s UV ochranou. Ja som si nedávno kúpila od Biodermy s SPF 30 je vhodný pod makeup, čoskoro o ňom napíšem recenziu, ale zaujímam sa o niečo prírodnejšie...

      Odstrániť