piatok 22. augusta 2014

Korektor vs. kamufláž

Ahojte,
v dnešnom článku bude reč o korektoroch a kamufláži. Rozdiel medzi korektorom a kamuflážou je v tom, že korektor Vám poskytne jemnejšie krytie, jeho konzistencia je väčšinou krémová, ľahšia a lepšie sa s ňou pracuje. Kamufláž má o niečo tuhšiu konzistenciu ako korektor, čo zaručuje vysokú kryciu schopnosť, no treba s ňou vedieť pracovať lebo tuhá konzistencia môže na tvári alebo na inej časti tela rýchlo zaschnúť, čo je potom problematickejšie pri nanášaní makeupu. Pokiaľ je Vaša pleť bezproblémová a len kde-tu sa objaví vyrážka alebo máte kruhy pod očami, tak Vám postačí ľahký korektor, ale ak máte problémovú pleť s jazvičkami a množstvom vyrážok, tak kamufláž bude tá správna voľba. Z oboch zastúpení mám svoje obľúbené produkty, dokonca korektor v tube kupujem už cez 4 roky vždy, keď ho spotrebujem a kamufláž mám tiež už dlho, ale nad jeho opätovnou kúpou budem uvažovať, tak čítajte ďalej a dozviete sa prečo :)


Najdlhšie som verná korektoru od Mary Kay- je to krémový korektor v malej tube a má 8,5g. Ja ho mám v dvoch odtieňoch- Ivory2 taký dosť bledý odtieň a druhý mám v odtieni Yellow, čiže žltý, ktorý používam hlavne na začervenané miesta na tvári, možno poznáte ak sa Vám spraví vyrážka a ostane po nej nepekný červený fliačik, tak tento žltý korektor podobné fliačiky pekne zneutralizuje. Samotný korektor poskytuje také to stredné krytie. Odtieň Ivory2 nepoužívam moc na nedokonalosti na pleti ako vyrážky alebo niečo podobné, ale skôr na kruhy pod očami. Myslím, že krémový korektor je na takého partie ako stvorený, pretože nevysušuje a nezalieza do vrások. Ľahko sa s ním pracuje, nakladám ho prstom väčšinou už na makeup a potom len kabuki štetcom ho pekne rozmažem. Je vhodný ako aj pre mastnú, tak aj suchú pleť lebo vôbec nevysušuje. Jediné také malé mínus by som mu dala za tú čiernu tubu, pretože je ťažko rozpoznať, keď sa korektor chýli ku koncu, či v nej niečo ešte ostalo, preto ju musím vždy nožnicami rozstrihať a samozrejme, že tam čosi ostane no aj to málo by dlho vydržalo, len v tej rozstrihnutej tube to potom po pár dňoch zaschne, ale to je len taký malý nepodstatný detail, ktorý nejak neohrozuje dobrú kvalitu tohto korektora. Korektor je neparfumovaný, dermatologicky testovnaý a dokonca aj vodeodolný. Cena korektora je 11,70eur. Vydrží veľmi dlho, mne dokonca jedna tuba vystačí aj na dva roky.




Moje obľúbené kamufláže sú tie od Kryolanu- po kamuflážach siaham, keď chcem mať tip-top makeup, lebo tieto kamufláže zakryjú naozaj úplne všetko! Dokonca niekde som čítala, že dobre prekryjú aj tetovanie hocikde na tele, tak to je už čo povedať. Paletka má teda šesť odtieňov, no ja z nej využívam len štyri ostatné moc nie. Kamufláže si perfektne poradia so zamaskovaním vyrážok akéhokoľvek typu, veľkosti, či sfarbenia. Jazvičky na tvári tiež dokáže zakryť. Treba ho dobre do pleti zapracovať inak, môže nanesená kamufláž viditeľná a pôsobiť potom dosť neprirodzene. Tieto kamufláže by som odporučila skôr pre mastnejší typ pleti rozhodne nie pre suchú pleť, nakoľko jeho konzistencia môže spôsobovať vysušovanie pleti, ale aj to že ľahšie sa dostane do vrások, čím ich potom len zvýrazní. Ja mám mastnú pleť, tak pre mňa je tento typ produktu ako stvorený, jedine čo mi na ňom prekáža je jeho parfumácia, ktorá mi pripomína veľkonočné voňavky, ale našťastie tak divne smrdí len v balení, na pleti ho už potom necítiť. Mínus môže byť aj jeho cena, ja som za túto paletku dala skoro 30 eur, ale mám ju už skoro dva roky, používam ju dosť často, hlavne minulý rok som ju dosť využívala, pri svadobných líčeniach, takže kúpu určite neľutujem. Paletka je ideálna pre vizážistky, ktoré pracujú s rôznymi typmi pleti. V budúcnosti si, ale rozmyslím, či opäť budem investovať do tejto paletky, alebo sa pozriem po niečom podobnom a dostupnejšom, rozmýšľala som nad kamuflážou od Catrice, ktorú dosť často porovnávajú s Kryolanom. Dajte vedieť, ktoré máte kamufláž Catrice, či ste s ňou spokojné? Naozaj som zvedavá. 





Aké sú Vaše obľúbené korektory/ kamufláže? Čo radšej používate? Máte niektorý z tých dvoch čo vlastním ja?



7 komentárov:

  1. Jeej MK Ivory 2 mi akurát pred pár dňami prišiel :) Už som ho párkrát skúšala pri líčení a veľmi dobre kryl, tak som si musela zadovážiť aj vlastný :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. já má kamufláž od Catrice ale vždy jsem ji používala jen na kruhy pod očima, vlastně tohle je první zmínka o tom, že ji někdo má i na něco jiného, kterou čtu! :D
    už se těším až to vyzkouším na pupínky!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja musím povedať, že urednostňujem kamufláže - či už na maskovanie vyrážok alebo na rozjasnenie očného okolia.. no proste na všetko ;) Skúšala som Oriflame, Catrice a Dermacol a musím povedať, že najradšej používam Catrice, kvôli jej skvelej konzistencii, ale ani ten dermacol nie je vôbec zlý, práve naopak :) a táto tvoja od Kryolanu ma teda poriadne zaujala! :)
    Donny

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš na Oriflame som úplne zabudla, mala som ten troj-farebný, bola som veľmi spokojná ako pekne všetky farby kryli. Na ten od Catrice si už dlho "brúsim zuby" , tak pri najbližšej príležitosti si ho asi kúpim :)

      Odstrániť
  4. Tak ta cena Kryolanu ma odradila, inak sa mi paci a dost mi pripomina paletu 15 odtienov z ebay... len tu mam za 4 eura. Uz som ju takmer celu minula, aspon tie svetle odtiene.. Catrice je podla mna dost nevhodna na mastnu plet. Ja som ju trosku pouzivala a potom letela do kosa... tu su aj foto a recenzia korektorov: http://dorota-art.blogspot.sk/2012/06/suboj-korektorov.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cena je dosť vysoká, ale veľmi som tie korektory chcela vyskúšať, no pravdepodobne si tú paletku už kupovať nebudem, keďže už ani netrpím veľkými nedostatkami na pleti a keď sa mi aj niečo väčšie objaví, tak to zamaskujem s korektorom Mary Kay.
      O paletke z ebay som počula, ale zatiaľ neskúšala, snáď keď spotrebujem to čo momentálne mám, tak si ju objednám...

      Odstrániť